Director de la coral

Ricard Terradas Calafell

 

            Va néixer a Palma l’any 1976. De ben jove començà els estudis de solfeig i piano al Conservatori Professional de Música i Dansa de les Illes Balears. Amb 17 anys començà a dirigir la Coral de la Real i és Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de les Illes Balears. És també llicenciat en Pedagogia de la Música i del Llenguatge Musical al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears i els seus mestres de perfeccionament coral han estat, entre d’altres, Manel Cabero, Josep Vila, Pierre Cao, Mireia Barrera, Fernando Marina i Joan Company. Ha realitzat cursos de direcció tant a Palma com a Barcelona.

            Ha estat director assistent de l'Orfeó Universitat de les Illes Balears i director del cor Ars Antiqua de Manacor. Ha dirigit diverses trobades de la Federació de Corals de Mallorca. Ha estat membre de la Comissió de Cant Litúrgic del Bisbat de Mallorca. És professor associat de direcció coral al Departament de Pedagogia del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.

            És director-fundador de la coral de veus masculines A l'Octava.

            Amb l’Escolania de Lluc, que dirigeix des de l’any 2001 i de la qual n'ha estat també el director acadèmic i general, ha duit a terme més de 200 concerts arreu de la geografia mallorquina dels quals destaquen les interpretacions del repertori propi de Lluc com són el Cant de la Sibil·la i l’Anunci de l’Àngel. Ha preparat l’Escolania per cantar amb la Banda d’Alcúdia, amb l’Escolania de Saint Marc de França (Les Choristes), amb Lluís Llac i el seu espectacle Germanies, amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, amb Maria del Mar Bonet, amb la Banda Municipal de Música de Palma, etc. També ha format l'Escolania de Lluc en les seves gires de concerts a Portugal, Espanya, Andorra, França, Lituània, Finlàndia, Dinamarca, Alemanya, etc.