Preguntes Freqüents

Qualsevol nin pot venir a escola a Lluc? Què es necessita?

Efectivament, qualsevol infant pot venir a escola a Lluc, amb prioritat per als nins d'entre __ i __ anys. Tots els nins són benvenguts sempre que tenguin interès per a la música i per al cant, elements que seran part inseparable la seva vida a l'escolania i sense les quals Lluc no seria el mateix (opcional).

Els nins han de residir a l'escolania tota la setmana necessàriament?

L'escolania ofereix a les famílies i alumnes la l'opció de no residir a l'escolania sense perdre cap de les activitats que realitzen tots els blauets. En aquest cas, es pot usar el transport personal i també el públic (línia 330) entre Inca, Selva, Caimari i Lluc. 

Quina és l’oferta educativa concreta oferiu?

Lluc és un espai educatiu singular en el qual l'alumne és el centre. El nombre reduït d'alumnes permet una atenció i aprenentatge totalment personalitzat, cosa que afavoreix els bons resultats. L'aposta per la innovació educativa des de fa uns anys aspira a convertir l'aprenentatge en una experiència significativa i útil per a la vida. Finalment, l'adquisició de valors ètics i morals ajuda a formar persones íntegres i responsables perparades per a un futur ple d'oportunitats.

Quin tipus de formació musical reben? És obligatòria?

La formació musical és inherent i indispensable per a qualsevol blauet. Tots els alumnes de l'escolania reben una formació musical integral des de quatre vessants: el cant coral, el llenguatge musical i l'aprenentatge de la tècnica d'un instrument musical de forma individual i en grup (grups de cambra, orquestra). Aquests estudis són de caràcter oficial i estan reconeguts pel Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.

Cada any se’n van de gira a fer concerts? Com són aquestes gires?

Cada any els blauets se'n van a fer diverses gires de concerts a nivell nacional i com a mínim una gira internacional. Un viatge que a més és una oportunitat d'aprenentatge acadèmic i personal: mitjançant intercanvis amb famílies, els blauets viuen amb famílies de confiança dels llocs on van a cantar, la qual cosa es retorna amb la visita d'aquestes famílies a Mallorca amb la mateixa dinàmica. Aquestes gires també són aprofitades per a fer turisme i divertir-se, no tot ha de ser cantar!

Quins són els horaris d’un blauet?

Si l'alumne resideix a l'escolania, es desperta al dormitori a les 8. A i mitja davallen a berenar fins a les 08:55, moment en el qual s'inicien les classes.  Aquestes duren fins a les 10:45, moment en el qual l'alumne té vint minuts de pati i berenen. A les 11:05 es reprenen les classes fins a les 12:55. En aquest moment l'alumne es prepara per a realitzar la salve, que dura fins a les 13:30, l'hora de dinar.

Els alumnes tenen 45 minuts per a dinar i a continuació, a les 14:15, tornen a l'aula fins a les 16:05. Finalment, durant una hora i deu minuts els nins fan la classe diària de cant coral i després d'això la seva jornada ha acabat.

Si l'alumne no resideix a l'escolania, la seva jornada comença a les 8, quan ha de ser a l'estació d'Inca per a pujar amb el transport públic fins a Lluc, que li permet arribar amb puntualitat a la seva aula. L'escola comença a les 08:55 i es realitzen classes fins a les 10:45, moment en el qual l'alumne té vint minuts de pati i berenen. A les 11:05 es reprenen les classes fins a les 12:55. En aquest moment l'alumne es prepara per a realitzar la salve, que dura fins a les 13:30, l'hora de dinar.

Els alumnes tenen 45 minuts per a dinar i a continuació, a les 14:15, tornen a l'aula fins a les 16:05. Finalment, durant una hora i deu minuts els nins fan la classe diària de cant coral i després d'això la seva jornada ha acabat. Els nins disposen de vint minuts de pati (amb berenar) fins que arriba el moment de preparar-se per a baixar amb el transport públic, trajecte que s'inicia a les 17:55, per arribar a Inca a les 18:30.

Com afecta la vida del nin el compromís cristià del santuari?

La concreció en aquest punt es manifesta en diversos punts: tots els alumnes reben classes de religió i, des del moment que entren a la coral, canten la salve cada dia i cada diumenge pugen per a cantar la missa.

Com funciona el servei de menjador? Com és el menú?

Els alumnes que resideixen a Lluc berenen, dinen i sopen a Lluc; els que no hi resideixen també hi dinen. Els blauets mengen plegats acompanyats d'educadors que vetllen pel seu benestar i per a que s'acabin tot el que s'han posat al plat! El menú és equilibrat i variat amb presència de fruita i verdura, obert a adaptacions per intolerància, règim o malalties i amb diversitat de plats, fent èmfasi en la gastronomia mallorquina tradicional.

Com funciona el servei de transport diari?

El santuari ha signat un conveni amb el TIB que permet adaptar els horaris de l'escola als del transport públic. Els alumnes que no resideixen a Lluc pugen i baixen amb la línia 330 acompanyats per un acompanyant adult que vetlla pel benestar dels alumnes durant el trajecte.